Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.fredag 22 april 2011

LÅNGFREDAGEN - Den längsta av dem alla

Ägget! Fibben Hald tecknade och Lennart Hellsing skrev. Hjelms förlag gav ut bilden som vykort. Osökt kommer jag att tänka på vem kom egentligen först? Hönan eller ägget. Det är lätt att blir lite filosofisk så här på självaste Långfredagen - Årets längsta dag! När jag var barn, hände absolut ingenting. Allt var stängt, tyst och tråkigt. Vi skulle ju minnas, Jesus smärtsamma vandring mot sin egen korsfästelse.
Alla dagar borde vara långa, särskilt här på torpet, det finns så mycket att göra och så mycket att njuta av! Denna helg är vi hönsvakter, de små liven ska ha sitt vatten, foder och nattas vid 6 - 7 tiden. Tog en sväng med bilen för att köpa lite blomsterfrön, for förbi ICA Maxi, den stora parkeringsplatsen var full. Nä, numera är nog få stilla och deltar i Jesu lidande. Att få förmånen att sköta, umgås och se till djurens väl och ve, gör ändå att tankarna kommer. När vilar vi människor, när är affärerna stängda, när finns möjligheten att ha det så där "riktigt tråkigt"? Svar nästan aldrig! När hinner vi betrakta de där små sakerna i vår omgivning?
En björk, nyss utslagen, en vit islandshäst i hagen! En tupp som månar om sina hönor! Ja, filosoferandet fortsätter. Vem var eller vem är egentligen "Gud", han som pinade sin enfödde son genom hela hans korta livstid, en misshandel som kulminerade, just på självaste Långfredagen! Allt för våra synders skull. Syndar vi vanliga dödliga så mycket? Kanske, men inte behöver någon dö en smärtsam martyrdöd för vår skull! Vill absolut inte kränka någon troende - men den Gud vi lärde känna i skolan kan inte ha varit någon särskilt bra pappa!
Historien upprepar sig, de som kallar sig folkets fäder representerar olika trosinriktningar, utbildar sina unga pojkar/män till viss mån även kvinnor/flickor att sträva efter martyrdöden! T.ex ett bombbälte runt midjan, kan ge nyckeln till himlen och ett evigt liv. Vi måste nog se och beakta att även det vi kallar den kristna tron bygger på martyrskap och löften om ett evigt liv.  Till hönsgården återkommer jag i morgon på självaste Påskafton.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Morrn.

En liten kommentar, jag bodde i 219, närmaste Edenfelts affär, jag kommer bara i håg 2 döttrar,Inger och kanske Maud. Dom bodde inne på gården förmodligen 215 högst upp. Vi flyttade till Hägerstensv. år 44-45 jag är inte helt säker.
Jag har massor med minnen från den tiden....jag är född 1941....
Ha de bra.

Hasse A

Erik "Semlan" sa...

Kul att nabon Hasse och du fått kontakt. :-)
Ett bra bevis på hur bloggandet kan skapa nya kontakter/vänner.
Skriver du om bom-bälten eller bomb-älte...?
Men alla självbombare misslyckas inte som han vid Drottninggatan.
Ville bara nämna detta stavfel i en filosofiskt intressant inlägg I-B. ;-)

juanna sa...

Den enda dagen jag tvingades bära klänning och agera "fin" flicka. Usch.
Enda gången jag känner tacksamhet mot kommersialismen, som fick slut på eländet.
Fina bilder som vanligt!!