Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.onsdag 9 november 2011

Hälsingland del 5 - Hemfärd via Gävlebukten

Vinkar av skarven här i sitt ursprungsskick . Regnet hänger fortfarande i luften Lär nog göra oss sällskap en bit på resan söder ut.


Nästa stopp blir Engeltofta ett härligt "kråkslott" som ligger vid Gävlebukten, ute vid Bönan, Gävlebornas fantastiska skärgårdsreservat. Ett besök på Engeltofta med övernattning är nästan ett måste om man är på väg uppåt eller neråt efter kusten.


Som sagt, regnet följde med och himlen blev platt och trist så bilden fick lite hjälp på vägen. Ett litet pensionat/vandrarhem är anslutet till den charmiga litet dekadenta byggnaden. Charmiga rum med toalett och dusch i korridoren samt ett kök, med kyl, frys och spisar som gästerna har tillgång till. Hund får medföljas för 200:- tillägg. (Men utan köttbullar, vattenskål, osv som på hotellet i Söderhamn).
Till Engeltofta åker man för att äta, lyssna till levande musik, bada och umgås. Hit går både buss och båt. Många anländer med cykel. Gävle kommun ansvarar för badplatsen så den står helt öppen för allmänheten, vilket är väldigt sympatiskt tycker jag. Utnyttjas flitigt av barnfamiljer, ungdomar och andra bad sugna med rågade picknickkorgar.

Vädret sprack upp och solen kom fram, så en skön promenad ut mot den gamla fyren ute vid sjöfartsverket kändes lockande innan dagen övergick till kväll och natt.


Det är nu jag upptäcker "katastrofen", plockar med Gävlebilderna och hittar bara inte vissa. "Den gamla fyrvaktmästarens bostad", utsikten från tornet osv. Lite båtar och annat. Hittar bara några. Har dessutom förlagt den lilla digitalkamera, min gamla som de är tagna med! Puts veck! Bara de bilder som tagits med min Lumix finns med.

Så bilden här till vänster är inte tagen av mig själv utan hämtad från en länk om Bönan och Fyrmuséet. Övriga bilder är mina egna.

http://www.gavle.se/Uppleva--gora/Gora/Utflykter-och-sevardheter/Bonan/


Fisknät hänger på tork, de ser annorlunda ut idag än hur jag minns dem från min barndom skärgård ute på Yxlan.


En mås kan man hitta även här och sten förståss


En hel fågelkoloni har slagit rot på några smala grunden ut mot havet. För långt bort för att fånga t.o.m med teleobjektivet.


Tillbaka till pensionatet, forfarande mätta efter strömmingsmåltiden på Axmar brygga. De små rökerierna som säljer böckling och annan rökt fisk har hunnit stänga. De stänger tidigare på lördagar så klart. Se det får bli en fika eller något att dricka på Engeltofta.


Men innan, en liten takdetalj på ett helt underbart skärgårdshus - kanske en gång i världen en "grosshandlar villa"?


Ett lastfartyg passerar ut ifrån Gävles stora hamn som ligger precis tvärsöver där vi befinner oss.
Några "gåsaungar" kanadagäss har knatat upp på stranden som nu är nästan tömd på badgäster.

 

När kvällen är som vackrast finns en stunds ro att finna i det gamla lusthuset. Det ligger i anslutning till ångbåtsbryggan som skeppar stadsborna fram och tillbaka över bukten.

Detta 5:e avsnitt får avsluta resan till Hälsingsland efter Gästrike- och Jungfrukusten. Nu ska jag fortsätta leta efter min lilla kamera.


Utifrån en trevlig kommentar om att Mollan saknas i detta avsnitt, så hälsar hon med att visa på hur "hundvänligt" hotellet var i Söderhamn - "Förutom matskålar, köttbullar, hundpåsar, promenadslinga, egen bädd så hade jag faktiskt också en alldeles egen tavla" Här kommer den!

5 kommentarer:

juanna sa...

Så var resan slut o sökande efter kameran börjar...
En rolig färd är slut - fantastiskt att kunna delta i resor på nätet.
Gillar dina bilder...
Saknar Molly!!

Linnea sa...

Ja, hon finns i den försvunna lilla kameran. Använde den för att batteriet tog slut i den stora.
Suck, men Molly lovar att återkomma!
Hon hälsar/Linnea

Nett sa...

Så vakra bilder :) Kollade in länken hade varit något om S-holm hade legat närmare.

juanna sa...

Det var som f----n, egen tavla!
Finns det kattvänliga hotell oxå tro?

Linnea sa...

Tror kanske det? Men vet inte, det kanske är knepigare med en kissekatt, men egentligen inte om katten sköter sig på medhavd låda. Fast en katt kan man ju gömma förståss!