Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.lördag 5 november 2011

Fototriss - 156 - Här befinner jag mig nu


Veckans tema blev - "Var befinner du dig nu" tack för det! Förkyld och "emlig" så passade temat alldeles utmärkt.

Befinner mig på det älskade torpet och där finns det alltid motiv att finna. Snacka om monokrom, att ta bilder där himlen kan tänkas vara med är det ju inte tal om. Men lördag är lördag och melodikrysset är ett måste. Köksfönster som vanligt och vad kommer där, jo, en islandshäst på promenad med två unga kvinnor.


Med sorg kan vi beskåda den gamla "fattigmanskakelugnen" utan kakel "putsspis" tror jag att det heter, 110 år gammal nu är riven. Det gick inte längre. Osade och började uppföra sig väldigt konstigt. Så Leffe den "händige" (medverkade i förra fotorissen, manligt), har rivit allt, usch, "i grevns tid" så nu är det tomt, sorgligt. Men han har murat, fixat och förberett för en OK nyare kamin. Dessutom har han våttrorkat hela kammaren, och frun hans har bidragit med dammsugning och uteplantering av ljung i en träbalja. Syns nog dålig på bilden, men det är ju också "Allhelgonahelgen". Djurens helgon är den heliga Fransiscus, sybordet som min bror gjorde en gång ivärlden i träslöjden funger som den älskade Sigges minnesbord. Alltid en blomma och ett ljus.


Sonen ligger inte långt ifrån "farsan"! Det är underbart när ungdomarna kommer. De hörs lång väg, basen dunkar i bilen och de är bara så där "fett på"! Martin och Emma, båda älskar djur, hästar, hundar, katter och ungar. Martin tar alltid hand om vår nu 10 åriga gamla Toyota, köpt begagnad till kanonpris. Den får nog räcka väldigt länge än. Bara man håller den snygg och "gullar" med den på rätt sätt. Bilen körs aldrig i Stockholm men passar utmärkt här på ler/isvägarna vid torpet. Så denna eftermiddag sladdade de upp och "simslabim" va däcken bytta. (Mollan smiter så klart och Emma plockar inte hundbajs utan skruvar)


 Samtliga bilder är dagsfärska! Att vara på torpet är en hit när du är förkyld, emlig och eländig. Hasarbrallor, rödnäsa, men vad gör det - det är bara att knata iväg, har du hund så måste du ut, vare sig du ser ut som fan eller om det regnar, snöar och är allmänt jävligt.

19 kommentarer:

ormbunke sa...

Vilket underbart ställe att koppla av på med de närmaste.Klarade du melodikrysset. Jag har redan skickat in. Ha en bra söndag. Anita.

juanna sa...

Lugnt o skönt med höstfärger! Vackert. Har en likadan Kattvas.. undrar varför??
Spisen snart på plats?!
O Molly sköter om magen.. dagsfärskt!

Eva Trillian sa...

Vilken härlig titt in i "där du är"! Mysig triss!

Fröken Lindvall sa...

Härligt fångade ögonblicksbilder!

Barnens Hjältar sa...

Härliga bilder, ser mysigt ut! Jag avskyr hösten av flera anledningar men när man tittar runt i bloggar ser det mysigt ut hos många

Anonym sa...

Gillar trissar där det finns en beskrivande tanke kring bilderna så betraktaren bättre förstår helheten - bra trissat och ha en fin söndag!

Erik "Semlan" sa...

Jag faller pladask för första fotot. Ser mysigt ut. :-)
Förstår att du gillar ditt torp, verkar mycket trevligt och med goda grannar. Ladda dina batterier och bli kvitt förkylningen. :-)

Pysselfarmor sa...

Det är härligt att ha ett sådant ställe. Mitt "hasarbrallor-ställe" ligger alltför långt bort för en helgresa, men som tur är bor vi i villa i ett område där jag också kan gå runt och "skrota"....
Visst är det härligt när ungdomarna drar hemåt av egen vilja! Förstår att du njuter när det blir livat också på torpet.

Ingalill sa...

Så vackert du beskriver ditt torp :)
Underbart fönster, visst är det trist när det gamla ger upp men så länge man inte bara river ut för rivandets skull så lever allt kvar i lite nyare tappning.

Åke Blomqvist sa...

Härlig inställning du har, men man blir väl så utan nauren :) Krya på dig! Fint trissat :)

Lena sa...

det ser underbart härligt ut på ert ställe.

Nett sa...

Härliga bilder och just att befinna sig på torpet låter så underbart skönt. Hoppas att du får en fin vecka.

Monica o Jacob sa...

Vilken härligt beskriven triss, kul med lite förklarande text.
Måste vara skönt att ha ett torp att fly till ibland.
Ha en bra vecka;-))))

Anne-Lie sa...

Låter mysigt med ett torp å dina bilder förstärker verkligen den känslan!

Anonym sa...

Underbara ögonblicksbilder! Gillar fokus på "just här just nu" snarare än den allmänna årstids-porträtteringen som så många andra - inklusive jag själv! - hemfallit åt... Mycket fint! Hoppas du kryat på dig! :)

Jah Hollis sa...

Det var ju en kul inblick hur din dag var. Fin triss.

kaxi sa...

Jag gillar första bilden som innehåller en oväntad överraskning i form av hästen. Och ja, Hälsingland är fantastiskt.

Kerstins foto sa...

Vilket härligt ställe och vilket härligt fönster att titta ut genom. Snygg triss.

Sivinden sa...

Så fint å ha et slikt sted:) Trivelige bilder og fin triss!