Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.måndag 9 maj 2011

DET FÖRÄNDERLIGA SPRÅKET - Kreativt?

DET NYA SPRÅKET


Att språket ständigt förändras, det vet vi. Fler låneord eller ersättningsord främst från "amerikanskan".


Kunde inte låta bli att skratta gott när jag läst arikeln i DN idag - "Sms-språket är 7kt 3vligt"


Ett litet smakprov:
H
:) festen var f1 ql
o 7k 3vlig
bsdv
pok
Linnea

Fritt översatt: "Hej, jag är glad festen var fett kul! Sjukt trevlig, bara så du vet, puss och kram Linnea"! Fantasin är det verklgen inget fel på!
Tristare är väl vissa ord i talet som bl.a  råfett, käftsmäll, pinsamt, såba, häba, huba säger jag! Så mycket jag fått höra under mina T-bane resor, allt från bara strunt och meddelande till konfidentiella beskrivningar av projekt, arbetsrelaterade problem, skvaller om andra till de mest intima beskrivningar om diverse eskapader i "sängkammaren"
Tar en tur till lekparken och snackar liter med fåren och lammen som säkert hälsar Bääääääääää Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/sms-spraketar-7kt-3vligt

3 kommentarer:

Unknown sa...

Morrn...

Jag "tog" artikeln från DN och la in den på Facebook. Jag finns på facebook under namnet Hasse Aldhammer.

Har ni får i Aspudden?
Ha de bra.
Hasse A

Erika sa...

Jag har länge undrat när vårt språk skall urartar fullständigt. För egen del anser jag det låter fruktansvärt hur en del använder dessa ord som blivit en trend. Galet sjukt skulle jag varken säga eller skriva. Något som också har tillkommit att säga är "absolut eller hur" det är ord som funnits i alla tider men dem kommer in samtalet på alldeles fel ställen. I tv-rutan bl.a. kan man höra hur malplacerat dessa ord blir.

Om man nu ska använda dem, ser då till att dem hamnar på rätt plats i samtalet. Men, de flesta pratar utifrån och använder dessa ord enbart för att det blivit en trend, hur dem sedan faller i ordföljden det är tydligen en helt annan femma. Tur jag inte är lättpåverkad i dagens samhälle, oavsett vad det gäller. För egen del pratar, skriver jag som jag alltid gjort, nämligen, hur jag från begynnelsen fick lära mig i skolan.

Önskar dig en solig fin dag.

Anonym sa...

Hej! Kul grej, kul blogg!/E