Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.tisdag 29 mars 2011

En trevlig lördag - Med kultur

Min väninna och jag tog en promenad till Liljeholmen och dess galleria i lördags. Tack och lov så hade vi medvind och solen i ögonen på ditvägen. Genom en annan väninna Eva Ede visste vi att det skulle bli en utställning av lokala konstnärer på våning 3 i gallerian. Kul, mer kultur behövs i våra gallerior. Inte bara dominans av standardbutiker såsom te.x Lindex, Kappahl, HM, mm som här ute i Hägersten mest säljer "för tonåringar". Det var en liten lokal men mycket fick plats. Eva Ede ställde ut fantastiska papperssmycken - ett sånt arbete!!!!! Flera kvinnor som designat smycken visade upp sina alster i glasmontrar. Det fanns en hel del annat också, lite glas, kläder, målningar. Skrattade gott åt en vad man idag kallar för installation, plastkassar med en lampa innanför som lös upp. Kom osökt att tänka på min ryska kasse därhemma från Moskva 1982.

Ett annnat och festligt inslag, var den kvinnliga konstnären som satt på andra våningen och målade
på en jätteduk i olja, helt oberörd av allt stoj omkring henne.


Sen knatade vi runt och uträttade några ärenden. Jag har myntat ett nytt begrepp - "Liljeholmssvett"  gallerian är så himla varm så att svetten efter en kort stund bara rinner. Liljeholmen + dusch = sant!!!!! Eller varför inte ett måste.
Lite frisk luft, nåväl frisk och frisk men ändå luft! Blomsteraffären sålde penseer, lite tidigt men de lös upp fint.


Ingen av oss kunde motstå en öl på det relativt nyöppnade O´Learys. Trodde inte våra ögon då vi fick varsin jättesejdel, något jag inte sett sedan 1975 tror jag? Men stor var den, min väninna tittade något förskräckt ner i glaset och sa - "Det här kommer nog att ta tid"!
Sen blev det till att ta T-bana hem till jycke, middag och lung och ro. Men kunde inte glömma min ryska kasse. Så lite senare på kvällen lattjade jag lite med tanken och hängde kassen över kökslampan, se själva:

Men en får nog erkänna att den inte på något sätt liknade konstnärens! Men roligt ändå!

1 kommentar:

Erik "Semlan" sa...

Kul inlägg! Bra att du var förbi Liljeholmen när jag själv inte hann med ett besök. :-)
Livemålandet var ett roligt grepp att locka upp besökare till tredje våningen.