Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.lördag 6 oktober 2012

Fototriss - RosaFör två år sedan drabbades tre av mina väninnor av bröstcancer. Den yngsta hade precis fyllt 50 år, en 52 och den äldsta 72. Behandlingar, tappat hår, stor oro förstås. Men alla tre har repat sig och överlevt.

Idag uppskattar de mycket allt som finns omkring dem. Förutom familjen, andra närstående också det vackra, det goda, därför väljer några bilder i rosa som jag vet att alla tre skulle gilla. Så jag hoppar bilder på det rosa bandet som precis kommit till försäljning.
En vacker himmel med rosa inslag ger energi som går kors o tvärs igenom tråden, vinet i en extremt kvinnlig box samt njutningen av en generös räkmacka på hotell Opalen i Göteborg, är något mina väninnor verkligen med all säkerhet skulle uppskatta.

36 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Fina bilder, gripande text!
Vackert!

Maboe sa...

Ja, det hadde vi vel alle likt!

Maria sa...

Härlig triss!
Den där räkmackan ser oförskämt god ut :)
Ha en fin söndag!

Pysselfarmor sa...

Det var en vacker och god triss
;-))

det värsta är att jag blev litet sugen på något gott ....

tinaspicture sa...

Fina bilder med rosa

Anonym sa...

Mycket vackert med en personlig touch - en varm och fin triss! :)

Anneli - A'la Foto sa...

Vad sugen jag blev på räkor nu!!! Fint tolkat!

Ha en skön söndag!

40plus sa...

Fin histora! Rosa Bandet gör skillnad. Snygg triss. Vacker himmel, god rosé och smaskiga räkor.

Sivinden sa...

Her var det litt for enhver smak, det siste bildet er favoritten;)

anemonen sa...

Ja insamlingar behövs verkligen för att kunna bota detta gissel. Bild två är min favorit för den andas lite flärd och det är vi kvinnor värda. Det där lilla extra i vardagen.

Violen sa...

Gripande berättelse om dina väninnor! Snygg och omväxlande triss!

Anita A sa...

Personlig text och fina bilder! Skönt att väninnorna klarade sin dust med bröstcancern!

Anonym sa...

Fint! Och just det - räkor är verkligen rosa :)

Cecilia Artista sa...

Så fint att höra att det gått bra för dina väninnor!
Fin tolkning av trossen. Jag uppskattar den också!

llh sa...

Varmt personligt tänkt och skrivet. Så skönt att dina vänner kom igenom pärsen och kan uppskatta livets goda tex i dina rosa njutningsbilder!

Anonym sa...

Fina rosa motiv, det sista ser ju onekligen riktigt inbjudande ut. Skönt att höra att det gick bra för dina vänner.

juanna sa...

Modern rosa triss: äta ska vi - det får gärna vara ngt gott att dricka till och så möjlighet att nå varandra - i tid o otid!

Erik Semlan sa...

Bra text, gripande om dina väninnor och så fina bilder till det. Det verkar som "baginboxen" med sin speciella design lockar många damer. ;-) Men nu blev jag sugen på räkor. Din smörgås från Västkusten ser smarrig ut. Önskar dig en fin och bra vecka. :-)

Leena sa...

Fina bilder och text. Jag har två svägerskor som drabbades av bröstcancer i unga år, de var inte ens 30. Tyvärr klarade den ena den inte, den andra gjorde det och är idag helt frisk från den cancern. Men har fått en annan form som har satt sig i halsen. Den har hon också klarat av men det är rätt nyligen så man kan aldrig vara säker. Och min systerdotter fick också bröstcancer när hon var strax över 30 år. Så grymt, fast idag är även hon helt frisk.
Och dina bilder var varierande och fina, tänk så mycket rosa det finns!
Ha en skön helg!

KajsaLisa sa...

Du har upptäckt samma sak som jag gjorde, ljus kan plocka fram rosa nyanser ur allt möjligt. Till och med telefonstolpar om man tittar noga. Fin triss.

Nett sa...

Fina bilder, och det ser underbart gott ut med sista bilden. *hungrig*

ormbunke sa...

Så fint du skrivit till dina bilder. Tyvärr är det så att det är alltid någon inom familjen som drabbats.Ha de gott.

Beppan sa...

Härlig triss i rosa!!!
Ännu härligare att läsa om dina väninnor, som lagt den eländiga sjukdomen bakom sig.

Nettan sa...

Så skönt att höra att dina väninnor är på bättringsvägar.

Härligt trissat. / Nettan

Lena Abrahamsson sa...

En fin triss med en gripande och bra text till. Skönt att höra att det har gått bra för dina väninnor.

Stare Ström sa...

Så roligt att se lite annorlunda bilder i en triss!

Ninnis sa...

Vilken underbar tolkning och en verkligt fin kärleksförklaring till dina väninnor...!!

Kram Ninni

Ammis sa...

en triss med fantasi och bildsinne och rosa på oväntat ställe

KajsaLisa sa...

Kommer in här och svarar på din kommentar. Nej du är inte puckad, har man själv aldrig använt funktionen så är det ju inte lätt att känna till.
Varannan "bild" är en länk till youtube med musik med dom artisterna jag fotat. Trycker man på den vita pilen så spelas en video upp. Kom in och testa får du se.
Du har också den här funktionen i blogger, men exakt hur den fungerar hos dig vet jag inte.
Man skapar alltså en länk precis som när du lägger in din adress hos fototriss eller när jag skriver hos dig nu. Vad som händer är att din bloggportal skapar en stillbild från videon istället för typ KajsaLisa som det står med orange ovanför den här kommentaren.
Hos mig ligger funktionen på fotoknappen.
Tycker du skall testa på skoj, för den här funktionen är kul. Leta efter youtube eller musik på din knappanel. Sen går du in på www.youtube.com och letar efter någon låt som passar inlägget.
Kollade just själv, testa med att söka på "sakta vi går genom stan", du får upp en 60-talsfilm med sång av Monica Zetterlund och härliga nostalgibilder i färg. Tror den skulle passa att pimpa något av dina Stockholmsinlägg med.
När filmen är uppe så kopierar du adressfältet högst upp på skärmen. Om du hittat rätt ställe på din panel, så får du upp en ruta där du klistrar in adressen till filmen. Den kommer att hamna där du har markören i ditt inlägg. Det är alltså precis som när du lägger in din adress på fototriss.
Hör gärna av dig om du lyckas, tyvärr vet jag inte hur din knappanel ser ut, men du kan ju annars fråga någon du känner som också ligger på blogger.
Lycka till.

Maria Lundmark Hällsten sa...

Jättefina bilder med rörande text till, och där får vi också svaret till varför, rosa bandet är så viktigt.

Leena sa...

Tack för att du talade om att min länk inte fungerade! Jag tittade på det och tydligen hade jag glömt lite gammal text i länkadressen. Inget att göra åt, synd att det blir så struligt för alla snälla besökare att hitta sidan. Tack för att du orkade! Nu bryr jag mig inte om att lägga dit en ny länk, det känns ju som det temat har gjort sitt för denna gång.
Ha det gott!

Åke sa...

En fin och varm triss i både text och bild :)

Karoleen sa...

Den där räkmackan såg helt makalöst god ut. Oj, nu blev man sugen på det =) Visst finns det rosa inslag i våra liv hela tiden och vi kanske borde skänka en tanke till de som har det jobbigt i cancer när vi ser vårt "vardagsrosa"? =)

Anni sa...

Tänkvärda ord om verkligheten bakom det rosa bandet. Så kärleksfullt av dig att välja bilder som dina väninnor skulle uppskatta - det är sann vänskap, det!

LissenTo sa...

Ja man uppskattar livet, vänner och familj så mycket mer när man har genomgått sjukdom.

Ha en fin vecka. // Lissen

Marja sa...

Fint valda rosa saker med temat välbefinnande och njutning.:)