Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.fredag 7 oktober 2011

Tomas Tranströmer - Grattis!

En ros till Tomas Tranströmer


Citat Tomas Tranströmer

"Mitt i livet händer det att döden kommer och tar mått på människan.
Det besöket glöms och livet fortsätter.
Men kostymen sys i det tysta" (Livet och Döden)

"Två sanningar närmar sig varann, en kommer innifrån, en kommer utifrån.
och där de möts har man en chans att vara sig själv."
(Okänd samling)"

Så roligt, så rätt att just han får årets nobelpris. DN kultursidor är fullspäckade, dn.se/kultur antar att de flesta tidningar såväl i papper som nätet är det.

Tomas Tranströmer är den som sätter ord på livet!
1 kommentar:

Anonym sa...

Vacker ros till en poet med vackra dikter.

Läste i Expressen där skribenten lärt sig från Tranströmer att det inte räcker med att gå in i en vägg. Man måste igenom den. I dikten "Vermeer" hisnar läsaren över trycket från andra sidan väggen, av gränsöverskridaren som blir sjuk av att gå genom den, men som måste. Tranströmer skriver: "det är nödvändigt. Världen är en. Men väggar.../ och väggen är en del av dig själv".