Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.torsdag 20 oktober 2011

FOTOGRAFISKA MUSEET - En upplevelse

Fotografiska museet i Stockholm - ett måste, inte bara för de som har foto som sitt främsta intresse, nej, en upplevelse som alla vore förunnade.


Bara det att, stora generösa rosenbuketter placeras ut i restaurangen med sin vidunderliga utsikt. Men till denna ska jag återkommer senarare i inlägget.

Just nu pågår 3 större utställningar, Nick Brandt med sina fantastiska vilda djur - pågår t.o.m. 2012 01. Här kommer några smakprov som inte alls ger rättvisa men kanske kan locka till besök.


Elefanter,

Lejonhonor


                Geoparder
Helen Levitt (1913 - 2009) med sina helt fantastiska bilder från Brooklyn och Harlem i New York.
Hennes bilder var att svåra fånga med egen kamera. Det mest fantastiska var att en gammal hederlig dia projektor snurrade oavbrutet och visade hennes fotografier. Utställningen pågår t.o.m. 11 dec 2011.

Martin Bogren, med sin utställning lowlands - återvänder till sin barndoms stad med kameran som förevändning. Pågår t.o.m. 4 dec 2011.


Nu till restaurangen som ligger högst upp i byggnaden, här kan du ta en kopp kaffe, en smörgås, ett glas vin eller äta en måltid. Fönstren är gigantiska och ger utsikt över större delen av Stockholm.Helt plötsligt fylls fönstren upp av Birka Paradis då den sakta glider förbi för att hämta ytterligare passagerare för en 24 timmars resa.


Tillbaka till rosorna, medan vi tar vår fika kommer en servetris och placerar ut rosenbuketter här och där på borden. Blir väldigt imponerad. Tycker helt plötsligt att jag ser Fotografiska museet i ett "rosenskimmer"

Matt av alla intryck, är det dags att "stappla" ut i höstluften. Men tro inte att intrycken tar slut - Nej några grabbar utövar någon form av halsbrytande "konst/hoppcykling" En äldre man kollar förundrat på tillställning. 2 generationer cyklister skulle kunna vara rätt beteckning.


Vänder du sen skallen mot den bullriga Stadsgårdsleden så uppstår häftiga reflektioner i plexiglaset
som skyddar torget utanför museet. Fotonörd - absolut, den nerstoppade kameran åkte upp igen.


Upprepar, VÄL VÄRT ETT BESÖK

1 kommentar:

juanna sa...

Gissa vart jag ska gå den första "lediga dagen", dvs nästa tisdag!!!!

Har sett en del av bilderna också i en bilaga till DN,, väcker nyfikenhet.

Kul att du fotograferat på Fatografiska!!!