Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.



söndag 31 juli 2011

OPEN ART - ÖREBRO


OPEN ART - En fantastisk öppen gatuutställning inne i centrala Örebro. 70 konstnärer från hela världen har smyckat citykärnan.

Vad som helst kan dyka upp, det är bara att låta sin fantasi flöda.


Läppar!
Kanske är det rätt? Alla verk
hade inte nr och hänvisning.

Men vad är det som dyker upp där borta vid torget - högt och gult.

Jo, ett par ben nästan lika höga som rådhuset - Oj, en kanin. Den holländska konstnären Florentijn Hofman har skapat nedanstående verk.

En 13 m hög gul kanin. Förmodligen det mest
fotograferade objekten av dem alla.



En DC 3:a har nödlandat i vallgraven utanför slottet, kan det vara möjligt? Men det lär har hänt under 2:a världskriget. Den svenske konstnären Göran Hägg har återskapat den bisarra bilden.




En vitklädd ihopkrupen ung man framför ingången till gallerian Krämaren. En narkoman, en hemlös eller bara olycklig? Där hade jag allt fel i min tolkning, "Paint your City" ska den heta skapad av Mark Jennins från USA.


Fullpackad, eller sten-packad blev min tolkning när jag såg denna installation.
Fel igen, den japanska
konstnären Hironari
Kabota hade en mycket seriös mening med sin bild. "Hur många stenar han än packade in så räckte det inte för att hedra alla de som gick bort i tsunamin."



Fransmannen Vincent Olinet hade konstruerat denna rofyllda plats på Svartån. Tänker på vila och meditation. Förmodligen helt fel, men konstverk är ju till för betraktarens ögon och fantasi.

Träskor???? En installation - Nej, det var faktiskt på riktigt. Lite nya varianter på de gamla hederliga trätofflorna.









Skulpturen till vänster får mig att tänka på över och under- överordning. Vet inte alls om jag har rätt eller fel. 


Det fantastiska ansiktet eller masken skapades av David Lozano hade god uppsikt över alla besökare som vimlade runt och beundrade det vackra verket.






Kontnären kommer från Bogota i Colombia och kallar sitt verk Cosmoplitism.

Som ni kanske kan förstå så fanns det hur mycket som helst att titta på tror av vi missade hälften. Men med dessa 12 bilder vill jag ändå ge er ett smakprov på vad Örebro har att bjuda på denna sommar. Utställningen pågår t.o.m. 11 september 2011.

Det som är väldigt "sorgligt" är att vissa verk har vandaliserats och klottrats på. 

En självklarhet vid varje besök i Örebro är ju också att besöka Wadköping, den lilla stadsdelen i staden, med sina små museum, gränder och gamla hus. Ni som gissat Örebro på min fototriss: "Gissa temat" hade helt rätt. Bilderna var just från Wadköping, ett liten oas vid Svartån.

Vill avsluta detta inlägg med ytterligare en skulptur som jag inte vet om den tillhör Open Art eller ej men fin är den. Själv kallar jag den "silverkillen".


Vill ni läsa mer om konstnärerna och deras verk så gå in på:

4 kommentarer:

juanna sa...

Vackra bilder som vanligt.
Jag gillade din tolkning av den fullastade bilen: sten-packad!!

Anonym sa...

När det gäller Svartån och Örebro, vilka jag inte tänker på alltför ofta, så handlar det mest om bygdens store son, Thorsten Ehrenmark. Har de flesta av hans böcker och läser dem om och om igen. Han är trakten för mig. Men "installationer" kan alltid vara roande en skön sommardag. Fina bilder som vanligt.

Janne K

Erik "Semlan" sa...

Det var en konstvandring det! Fina foton. :-)
I fjol hade inte Örebro någon dylik, men för två år sedan var det fullt med konstig konst.
Kul när de fyller stan med konst!
Glöm inte, imorgon är det dags för trissen igen!

Nett sa...

Jag missade ansiktet totalt när jag var där för ett kort tag sedan, jag fotade en massa med. Bilen, ja den blir ju inte så lätt att försöka att ta från platsen som många andra hade gjirt med en del av konstverken. Må så gott!