Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.lördag 23 juli 2011

SORG - En tanke, en ros till allas våra grannar i Norge

Den vackraste rosen


Den vackraste rosen jag har i min trädgård vill jag sända till våra grannar i Norge! Ofattbara 84 unga männsikor kanske fler samt 7 personer i Oslos innerstad är döda.

Allt på grund av en "galnings" våldsamhet - Någon som kallar sig kristen fundamentalist. En person/man har vållat stor sorg, förstämning, skräck och förödelse. Hur ska vi skydda oss mot fundamentalister av vilket slag de än må vara?

Denna gång var det inte ett al-Khaida dåd som man först spekulerade i de sena nyheterna i går kväll.
Vilket jag tror att alla mina muslimska vänner är tacksamma för de blir alltid väldigt illa behandlade var gång en sådan terrorhandling sker.

Men terrorn lurar där ute och är ett allvarligt hot mot vår demokrati och strävande för att respektera alla människors lika värde.

Arma föräldrar, arma andra anhöriga tror ingen av oss kan sätta oss in i den smärta de nu känner. Bara förstå att den att måste vara oerhörd, obegriplig och kanske helt förlamande eller väcka en vrede större än universum.

Kan inte resa till Oslo och lämna min ros därför gör jag detta inlägg!

4 kommentarer:

juanna sa...

kristna fundamentalistiska o rasistiska människor ställer till mer skada i Europa än islamistiska dito.
Enligt norska polisen riskerar han 21 års fängelse om han döms för terrordåden.
21 år år 252 månader. Än så länge är 91 döda. Det blir inte ens 3 månaders fängelse per mördad.
Är det rättvist?

Linnea sa...

Du har nog rätt när det gäller rasistiska, glöm inte ultranationalistiska fundamentalister.3 månaders fängelse per mördad ungdom! Nä det är inte rättvist. Karl hinner bli ca 53 och kan träna upp sig, komma i god form och fortsätta sina hatkampanjer. Om han inte benådas innan förståss. Kanske blir det sluten psykiatrisk vård, då kan det bli hur som helst!

Erik "Semlan" sa...

Fruktansvärt. Jag kan inte riktigt ta in omfattningen. Känner sorg, så totalt meningslöst våld. Men känner också deltagande.
Fint inlägg I-B.

Anonym sa...

TACK snälla du för rosen. Vad vacker den är!
Jag hoppades faktiskt att det var en etnisk norsk som låg bakom, jag nämnde det i min blogg redan tidigt samma kväll.
Det var just för att SLIPPA alla elaka påhopp på oskyldiga muslimer mm som jag tänkte så. För OM någon "utifrån" hade gjort detta, då skulle MÅNGA skrika högt på hämnd och ALLT skulle kunna hända...
OM han bedöms som ”frisk”, så skulle han lätt kunna vara ute ur fängelset inom 18-19 år för ”gott uppförande”. Jag HOPPAS därför att han får sluten psykiatrisk vård, för då kan de behålla honom inlåst för alltid, vilket de lär göra, för OM han kommer ut igen så lär det bli ett helvete för många i Norge…!!!