Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.lördag 26 januari 2013

Hälleforsnäs - Bruket Del 2


Vi återvänder till fabriksområdet


"Spaden" kanske det mest utmärkande konstföremålet som möter dig när du svänger in på parkeringsplatsen. Gunnar Carl Nilsson heter konstnären.


Bruket lades ner 1997. Ett 30-tal personer är ännu verksamma inom området. Varav ett antal konstnärer. Kaarin Bonde Jensen är en av dem. Hon lever och skapar här, delar ateljé med sin Sambo.


Så här finns också Outlet, Gjuterimuseum, Skulpturpark och Caféer.


Vi lämnar spökfabriken för en promenad runt den helt bedårande dammen.

Vi avslutar dagen och samlar våra intryck på Harriets Sommar café. Hemlagad saft, gott kaffe och en bit Gotlandspannkaka.5 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsatt fina bilder. Det är bra att bruket kommer till användning, för sådana lokaler kan man inte bara strunta i. Bruksdammen är ju så vacker. Där spelades det bandy förr i tiden innan Edströmsvallen byggdes. Det fanns även en dansbana och restaurang. Att gå runt där med pappa är så spännande, han berättar om sin ungdom och sina minnen med sådan entusiasm. (Han är född 1936). Ska se till så pappa får se dina fina bilder :0)

Ha det gott!

Nett sa...

Fina bilder, spaden minns jag inte, kanske inte fanns då jag bodde där. Trodde nog att de hade avverkat bruket innan 97, det ser man. Men bra att de utnyttjar det till annat idag.

Må så gott och tack för att du delade med dig.

juanna sa...

Fikat var ni väl förtjänade av. Kul o se fortsättningen - som vanligt fina bilder.

Anonym sa...

It's remarkable tօ ցo to ѕee this web site аnd reading the views of all mates concеrning thіs article, ѡhile I am also keen of getgting know-how.


my web blog; Spilleautomater

Anonym sa...

I enjoy what you guys are usually up too. This type of clever work and coverage!
Keep up the superb works guys I've included you
guys to my blogroll.

My weblog :: Calvin Klein Online