Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.söndag 9 december 2012

Fototriss - ReflektionerReflektioner kan handla om mycket - jag valde några tankar om julen! Julen den som ska ge ro o frid. Idag har julen blivit till ett enda stort jippo som handlar om att konsumera.


450:- spänn för en marsipangris eller 450:- för ett par stickade vantar, osv. Nej det är inte min jul.


Däremot den lilla kören som sjöng så vackert och välkomnade för alla tappra köare straxt efter entrén. Köerna till Skansen julmarknad var ja, ca 100 meter långa, men OK när du väl kommit in så fanns det mycket fint att titta på. Som ovan den lilla skönsjungande kören som gav ro. 


Glädjespridarna var faktiskt gänget på scen som körde julsånger så det rök. Fullt av gamla, unga, rullstolsbundna dansade runt julgranen, till allt från "Räven raskar över isen", "Små grodorna" osv! Turisterna skrattade så de nästan kiknade.

Så min reflektion är att jag älskar delar av julen, ljusen, pyntet osv. Men hatar allt annat den har med sig, överkonsumtion, panik och hysteri. Fattigdomen i Sverige som visar upp sitt fula tryne och gör många barn väldigt ledsna. Ensamma människor som bara får ångest. Själv så firas julen på torpet och temat är ro och trivsel!

30 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Innerligt håller jag med dig i din reflektion. Även hos oss är julen en lugn och trivsam tid!
tack för att du delade :)

40plus sa...

Fint reflekterat och fotat. Håller med konsumtionssamhället är skrämmande.

Violen sa...

Vackert och tänkvärt! Vi vill också ha en lugn och vilsam jul hos oss.

irene andersson sa...

Ja, du lyckades fotografera reflektioner. Tack.

KajsaLisa sa...

Håller med dig fullständigt och uppfriskande fina bilder. OBS, du har länkat upp fel inlägg till trissen, det med linjer. Kolla själv får du se.

Maria sa...

Julen den ska vara lugn och fridfull och inte stressig. Här hos mig är den alltid lugn och fin, och i år blir mer är lugn då jag så fort julen och nyår är över börjar packa för i slutet av januari bär det iväg till ny lägenhet.
Härlig och fin triss!
Ha en fin söndag!

Jah Hollis sa...

Det ligger mycket i dina reflektioner. Fina bilder.
Men din länk på Fototriss går till en annan triss.

Anneli - A'la Foto sa...

Man behöver inte vara fattig för att vara olycklig som barn eller vuxen i dessa tider! Julen är en väldigt känslosam högtid som tar fram och gör allt så mycket starkare! Även det ledsna och onda!
Men jag gillar som du...ljusen, och allt det ljusa som är runt julen..julsånger och julkonserter! :O)) Fint tolkat!

Ha en skön söndag!

Monica o Jacob sa...

Här firar vi en lugn jul ingen överkonsumtion här inte;-)
En bra och tänkvärd triss.
Ha en skön andra advent

Ingalill sa...

Firar julen lugt med, mysbelysning och tänd brasa.

Steffe sa...

Vi håller till fullo med i dina reflektioner angående julen. Det är trist att det blivit ett sådant hysteriskt komsumtionsjippo. Mycket fint trissat!

Beppan sa...

Håller med dig fullständigt! Jag väljer helt klart bort köphysterin och överkonsumtionen också.
Fler borde ta sig tid att reflektera...
Fina bilder!!

Gunvor sa...

En till här som tycker samma om hysterin kring jul! Önskar att det var som när man var liten..att barnen var jättenöjda med det man fick. Inte sitta med en katalog för att se ut något som man inte redan har.
Önskar att man får vara frisk över alla helgerna. Och att det blir trivsamt o skönt.
Önskar dej detsamma!
Fint trissat!

juanna sa...

Många reflektioner kan ske på Skansen med all dess historia från flydda dagar.
Fina bilder!

Pialotta sa...

Håller oxså jämt tempo med dig vad gäller all julhandel mm... allt har blivit så tossigt så eller ja, nästan allt. Vilka priser på nassen o vantarna... nä tack :( Däremot dina andra två foton som verkligen är goda reflektioner ... varma o sköna nu i Vintertid :)

Marja sa...

Fina reflektioner som jag gärna håller med dig i.

Rajson sa...

Så fintskrivet och illustrerat av dig!
Det är så tråkigt när det matriella blir det viktigaste.
Tack för ditt fina bidrag!

Pysselfarmor sa...

Reflektionen om fattigdom både i Sverige och andra länder bör finnas med hela året....det är nog inte bara kring julen vi ska tänka på det.

Jag skippar även julmarknader för det är verkligen hysteri om vad som ska köpas där.

Anonym sa...

Vackra bilder - och reflektioner. Hetsen är tragisk - vare sig den är kommersiell eller social - men man hoppas att det goda med julen, vad det än innebär för var och en, ändå segrar i det långa loppet! :)

Pialotta sa...

Kommer in hit igen i sena timmen :) Så du är vän med Erik på FB ... jag skickade dig en vänförfrågan om du vill så klart? :)

Stare Ström sa...

Det finns så många godbitar man kan plocka ur allt det som tillhör julen. Man behöver inte hänga på stressen och köphysterin. Det skildrar du fint!

Anni sa...

Helt sant, tänk vilken gräslig blandning av mys och stress julen innebär. Så skönt att fler och fler lämnar gamla måsten och förenklar, anpassar julen till vad de egentligen vill med den.
En fin tolkning!

Marit Johansson sa...

En kanontolkning på temat, personligt och bra!

Anita A sa...

Dina reflektioner om jul med stress, köphysteri och annat trist stämmer med mina. Det går faktiskt att göra julen på sitt eget vis - lite mini för min del. Vackra bilder från Skansen :)

Nett sa...

Fina reflektionstankar, tycker med att julen skall inte kosta så mycket. :)

Unknown sa...

genomtänkt triss !! Klockren ;)

Ma sa...

Din reflektion över julen delas av mig också. De var jättefina trissbilder...

ormbunke sa...

Tack för dina fina tankar och bilder. Jag tror hur äldre man blir vill man inte hänga med i hysterin.Ha de gott.

llh sa...

Du delar med dig av fina och välformulerade reflektioner om julen. Det är lätt att dras med i häxdansen men väldigt skönt att motstå och få några avslappnade vilodagar mitt i den mörkaste årstiden.

BP sa...

Ja ärligt talat så är jag ingen julmänniska över huvudtaget. Shopping hysterin rinner av mig totalt å jag är så "elak" att jag kan sätta mig ner på ett café i centrum och kolla in alla stressade idioter som gynnar kommersen.
Åt andra sidan gillar jag inte den gammalmodiga - och i mina ögon - föregade julen heller.
Men som du vet så är jag ju lite konstig;-)

PS. Har medvetet skippat alla fototeman. Tänkte vässa mina två små grå och komma på inlägg själv utan "hjälp" om du förstår vad jag menar. Men idag gjorde jag ett undantag. Undrar om jag inte återfaller snart till den gamla vanan igen - den är ju onekligen enklare och bekvämare;-9 DS.