Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.lördag 10 december 2011

YARSURAGI - En upplevelse

Trodde aldrig att jag skulle få vara med om att uppleva något så "lyxigt" som att få vistas 1 dygn på Hasseludden och Yarsuragi, ett japansk spa. Har inte tidigare varit på spa någonsin. Detta tack vare en väninna som fått presentkort till en högtidsdag och detta skulle snart gå ut. Efter en ganska slitig höst då hälsan inte varit på topp, så bestämde jag att hänga på. Så vi lämnade den grå vardagen, alla familjeplikter och stack med bussen från Slussen.

BILDSPEL
Bilderna i bildspelet får tala för sig själva. Själva byggnaden Hasseludden ligger i skärgårdsmiljö straxt utanför Stockholm. Huset är gigantiskt stort och väldigt fult. Kanske något av "skrytbygge" från 70 tal då fackföreningarna tyckte att de hade råd. Efter som anläggningen är så stor fick vi knata i korridorer vart vi än skulle, fick nästan träningsvärk.

I priset för ett dygn ingick vissa aktiviteter, quigong, meditation, cermoniell tvagning, bad i heta källor såväl inomhus som utomhus, simbassäng, middag, frukost samt att den japanska badrocken, tofflor och baddräkt ingår. De tre sistnämnda får du ta med dig hem. Sen fanns det ju hur mycket svindyra behandlingar att köpa samt en massa produkter som ska göra "en" vacker. Men, det räckte så bra med att få vara där och låta kroppen och själen finna ro. Samt att skratt lär vara läkande - och jag lovar att Majsan och jag skrattade.

Tyvärr blir bildspelet lite oskarpt i helskärm här på bloggen, men det går inte att åtgärda.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Precis så fint var det även när jag var där för några år sen. Jobbkonferens dan efter vilket förtog en del av vilan.

Liljo sa...

Det var fina bilder. Men jag vet inte om jag vågar sätta ner mina fötter i vattnet med fiskar. Men fortsätt och skriv dina texter, lite mer om din hund Molly.

juanna sa...

Ser lockande ut.. både miljö o mat.
Musiken passade alldeles utmärkt.

Förstår att timmarna gick väldigt fort!!

Erik "Semlan" sa...

Blev fint bildspel det här också.
Roligt att se bilderna.
Kul med bildspel.

Pysselfarmor sa...

MMmmmm det är underbart där. Men det är en del år sedan jag besökte denna plats så detta med "fiskspa" för fötterna fanns inte då.
Vilken tur att du hängde på och upplevde att det var så skönt avkopplande. Badrocken har jag kvar, men vet i gudarna vad tofflorna har tagit vägen...??