Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.fredag 13 juli 2012

Allsång på Skansen - Genrep

I tisdags fick jag uppleva det roligaste jag varit med om på länge. En väninna hade fixat 4 vip biljetter till genrepetionen inför Allsången på Skansen. Kl 16.40 släpptes vi in. Bänk 2, kunde det vara bättre. Med eller utan biljetter så var 15082 personer, där. Fullt bland ungdomarna som vanligt.

OBS Alla bilder kan klickas upp till större storlek!

Glatt köande!


Det var full fart på kameramän, ljudtekniker, producent och alla andra som är verksamma bakom scen.Precis just här skulle Måns sitta, och publiken skulle vara absolut tysta under några sekunder, sen när Måns Z skulle skrika "Nu åker vi, då skulle vi jubla".


Här bjuds publiken på mumsmums så långt det räcker. Samtidigt varnas för "kameraarmar" som finns på många ställen, det gör ont att få en sån i skallen säger producenter o ber alla med barn på axlarna ta det särskilt försiktigt. Det fotograferas i bänkraderna, en lite regnskur då och men vad gör det. Stämningen är på topp och alla är förväntansfulla.


Sånghäfte förstås, fanns att köpa för 100 spänn!

Nu började det hända saker, det häftigaste var nog ändå att ingen är ombytt i scenkläder, uppsminkade eller stylade. Nä, shorts, jeans, träningsbrallor o gympadojor. Totalt avslappnad stämning!


Först ut Lasse Stefanz o Christina Lindberg, inte mina favoriter precis, men när de rev av "De sista ljuva åren" publiken skrålade med och det 80-åriga paret bakom oss höll varandra så hårt i handen, ja, va gör man, sjunger med förstås.
Helt plötsligt står Kalle Moareus där, borta bland ungdomarna. Här leder han allsången, notera att kameramannen är bara en 1/2 m ifrån Kalle.


Oj, nu blev de tre glada i spelmansglädjen!
(Kalle Moraeus, Linda Lampenius, Alexander Rybak)


Här brast det bara! YMCA, med hela Diggiloo gänget, alla fotoambitioner gick käpprätt åt skogen. Vilket drag!!! Ca 15000 bara stod upp o jublade, sjöng så det dånade under hela det underbara medlyt.
Vi ville inte resas oss p.ga. de äldre paret, då hade de inte fått se o njuta.

En mjuk, avslappnad Charlotte Perreli, fick efter denna energikick leda allsången, med sin vinnarlåt, "Tusen och en natt""Sveriges hjältinna" detta år, människorättskämpen och superartisten Loreen!
Superfräsch, vacker som en dag och herre min tid "drag under galoscherna"


Men allt som är roligt har sitt slut, det var dags att lämna vip-bänken för de riktiga vipparna som skulle vara med under direktsändningen. Matta av intryck och upplevelser sjöng vi med i Stockholm i mitt hjärta och staplade iväg mot utgången, ett glas vin o macka på "Gubbhyllan" sen den gamla spårvagnen till Norrmalmstorg! 


Vilken kväll!!! Antar att många sett programmet, då alla är ombytta och fina. Om ni inte tittat, gå in på SVT play, ni kommer inte att ångra er!
3 kommentarer:

juanna sa...

Jo - såg programmet!
Kul o se alla artisterna "privatklädda"...
Du visar en härlig bildserie!

Ammis sa...

fint och beskrivande "jag-var-där" reportage!

BP sa...

WOW!!! VIP biljetter! Coolt!! Nu är Allsång på Skanswn inte alla mitt stuk (sorry), men jag kan berätta att min kollegas dotter och hennes pojkkvän stod i kö sedan klockan 09:30 på morgonen för att få en sittplats till föreställningen.
Har nästan, men bara nästan - dåligt samvete för att jag tittade inte ens på tv.

PS. Dina bilder är som alltid suveräna! Varför förstorar du inte upp dom till 800 x 600 pixlar. Det förtjänar dom - fotona alltså! DS.