Välkommen till min blogg

Varmt välkommen till min blogg! Jag har skapat denna för att ha lite roligt, dela foton och annat med andra intresserade. Som nämns i min profil älskar jag hundar, promenader, min lilla familj och torpet. Alla foton som visas på min sida är tagna av mig själv (IB Linnea) om inte annat anges. Min mor hette Elsa Linnea därav namnet på min blogg!
Du får gärna kommentera mina inlägg och kan välja om du vill vara anonym eller uppge en adress till egen blogg eller e-postadress.

OBS: Alla bilder i inläggen kan klickas upp till större storlek.tisdag 5 februari 2013

Vinterviken - Vinterfrost

Att får ta en helgpromenad i vårt vackra Vinterviken då Kung Bore invaderat området är som att gå rakt in i en sagovärld.Det är trångt på gångbron mellan Örnsberg och Vinterviksområdet. Många fotografer njuter av den soliga vinterdagen.

OBS: Alla små bilder och andra går att klicka upp.

Vi vandrar bort mot "Syran" den gamla fabriken som nu är ett värdshus som serverar mat, håller i konferenser, härbärgerar pappor och mammor som fikar, njuter och umgås.


Den blå grinden kan jag aldrig gå förbi utan att ta ett foto, detta gäller alla årstider. Idag är den bara så vacker.Hemåt det börjar bli lite väl kallt, Mollan fryser om tassarna. 


Så för denna gång - "Hej mitt vinterland" 

P.S
Vinterviken är en av de mest förgiftade områden i Sverige. Nitro Nobel fabriken, "Syran" spräng groparna  och p.g.a. alla experiment som utfördes där. Men nu prunkar det, försöks görs för att sanera. Som det står på en skylt, "barn bör inte äta jord eller bada i viken" osv. Men som vi alla vet, de vackraste grodorna, växterna är många gånger de som är de absolut giftigaste och farligaste att förtära. 

6 kommentarer:

BP sa...

Ja jag kan väl säga som du sa:
Hur fanken fick du till dessa enastående bilder??????!!!!
En av dina bästa bildserier om jag får bestämma.
Å du - jag har faktiskt varit i/på Vinterviken, fast då var det sommar. Har t o m ätit lunch på Syran. Utmärkt!
Tack för denna härliga serie tjejen!

PS. Ja tänk om jag hade tagot dessa bilder. Det var kollegan med sin snoffsiga 10 000 kronors kamera som tog dom. Ja det skrev jag också i inlägget, annars blir han sur;-) DS

BP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lena Börjesson (Liisanantti) sa...

Ännu vackrare vyer än när vi var där. Snyggt fotat.
Väl värt att komma dit vid fler tillfällen.
Och tur är ju att man inte brukar äta sand och jord och ska jag bada får det allt vara vääääääääääääldigt varmt :)
Läser gärna mera om Vinterviken

BP sa...

Helt ok Linnéa. Du är som jag eller var det tvärtom;-)

Erik Semlan sa...

Så vackra vinterbilder. Miljön känns igen, om jag skriver så. ;-)
Du har fångat den fina vinterdagen snyggt. Gnistrande vitt! Fryser om fingrarna när jag försöker ta foton själv... Nåja, du visar upp allt det vita så vackert. :-)

juanna sa...

Inbäddat och vackert! Kan tänka mig att tystnaden är övermäktig en tidig morgon / eller var - för mkt av snön har ju smält bort!